ontdek de verschillen
in onze exotische KEUKENS

 

DE RIJKE CHINESE KEUKEN

De Chinese keuken is een combinatie van gerechten uit de vier windstreken. De keizerlijke Beijingkeuken uit het noorden wordt gekenmerkt door verfijnde gerechten zoals Peking Eend en Beijing KongBao Chicken. De Chuan-keuken uit het westen van China gebruikt vooral rundvlees en sterk gekruide gerechten, zoals Kongbao Chicken en Ma Po Tofu. In het zuiden heeft de Yue-keuken veel zoetzure smaken met vlees en groente, met gerechten als Cha Siew, Babi Pangang spek, Ku Loe Yuk en Tjap Tjoy. Het bekendst is in het oosten de Shanghai-keuken met rijstgerechten, zoete smaken, garnalen en krab.

 

DE PITTIGE INDISCHE KEUKEN

De Indische keuken is een combinatie van de traditionele Indonesische keuken en de verwesterde Chinees-Indonesische keuken. Bekende gerechten en snacks zijn onder andere Nasi Goreng, Nasi Ramas, Daging Rendang, Lemper, Pastei en Risolles.

 

DE VEELZIJDIGE SURINAAMSE KEUKEN

De Surinaamse keuken wordt gevormd door traditionele gerechten van de diverse bevolkingsgroepen: Inheemsen, Hindoestanen, Creolen, Marrons, Javanen en Chinezen. Bekende gerechten en snacks zijn onder andere Roti, Masala Kip, Surinaamse Bami Kip, Bakkeljauw en Pom met zoutvlees.